Bla nedover og les om korenes aktiviteter

Trondheim Damekor avholdt konsert ......

Landssangerstevnet på Hamar er avlyst?

Fellessangene for forbundskorene er 

Leve Sangen
Sommerfugl i vinterland
Har du fyr

Lær deg sangene "utenat" - vi synger så mye bedre når vi synger uten å se i notene 😀

Sangkoret Viljen - Trondheim Damekor - Kvinnekoret Sonare

Avholdt sin årlige veldedighetskonsert på Eberg Skole søndag, 19.november kl. 17:00. 

All inntekt gikk til Bymisjonens arbeid "Gled en som gruer seg til Jul"

Kvinnekoret Sonare - Jubilerte

Lørdag 4. november 2017 

Jubileumskonsert m/gjester 

i Hornemannsgården kl. 14:00.

Trondheim Damekor - KoseKonsert

på Eberg, søndag 29.mai 2016 kl. 17:00

Vårkonsert

  SANGKORET VILJEN INVITERTE TIL KONSERT

PÅ EBERG SKOLE 17. APRIL 2016 KL 17.00

med Eva Marie Meådal 

Tromsø Sangforening

Julestemning på Kulturhuset

Hanne Kroghs konsert kom med garanti om ekte julestemning, og løftet ble bekreftet av et publikum i ekstase.

Last inn siden på nyt Saken oppd Kulturhuset: Konserten «O helga natt» med Hanne Krogh og tre tenorer ble holdt for fullsatt sal på Kulturhuset i Tromsø mandag kveld.

– Jeg vil absolutt si at konserten garanterer publikum julestemning, sier leder Jørn Fjellsaune for Tromsø Sangforening, som også synger på konserten.

Storslagent       

Kroghs idé om å synge julekonsert med stjernetenorene Thomas Ruud, Jan Erik Fillan og Kristian Krokslett har gang på gang vist seg å være en suksess. Også publikummet i Tromsø lot seg imponere av den storslagne komboen.

– Det var utrolig stemningsfullt, sier Thomas A. Karlsen (28).

– Jeg må virkelig si at det var en fantastisk vei å ta inn i adventstida. Til tross for forkjølelsen syntes jeg Hanne Krogh gjorde en formidabel jobb, for hun har virkelig en god fortellerstemme og en evne til å formidle, legger han til.

Konserten har høstet svært gode kritikker, og anmeldere fra både Agderposten, Fædrelandsvennen og VG har trillet sekser på terningen for dama fra Haugesund. Fjellsaune synes det artig med så god tilbakemelding på konserten.

– Den har jo bare fått seksere, og det er klart at det er veldig spennende for oss å skulle være med.

På sin ferd gjennom landet har Krogh og koret hatt gode publikumstall, og kveldens konsert er intet unntak. Ifølge Fjellsaune tok over 600 mennesker turen til Kulturhuset for å komme i julestemning.

– Vi i koret har pleid å ha to julekonserter, én i Grønnåsen kirke og én i Elverhøy kirke. I år måtte vi kutte ut begge disse for å være med Hanne Krogh og gjengen, og det var nok dessverre noen som ikke rakk å skaffe seg billett.

Ekte  julestemning

Fjellsaunes lovnad om julestemning etter konserten kan bekreftes av publikummerne Hege Mari Hansen (45) og Kristin Eidissen (38), som kom kjørende helt fra Finnsnes for å dra på konserten.

– Jeg har vært og sett henne før, og det ga mersmak. Og dette var rett og slett eventyrlig, sier Hansen.

– Det var helt magisk. Hadde man ikke julestemning fra før av, så fikk man det i hvert fall av å høre denne konserten, avslutter Eidissen.

11/15HP

Tromsø Mannskor

ÅRSMELDING- 2014

Siden forrige årsmøte har Tromsø Mannskor (heretter TM) avholdt 30 øvelser, 7 styremøter og 1 kormøte. Etter fjorårets årsmøte møttes hele koret på restauranten Skarven. Anledningen var utdeling av æresbevisninger til noen av korets medlemmer. Vi hadde et meget hyggelig samvær med god mat og drikke.

I begynnelsen av mars ønsker dirigenten å ha en konsert på eldresenteret Heracleum og 18 sangere stiller opp der. Dette er siste opptreden før TM setter kursen til Narvik for å delta ved Nordnorsk korfestival der. Festivalen er en del av den årlige vinterfestuka i Narvik. En fin opplevelse hvor vi deltar både ved kirkekonsert og verdslig konsert.

På vårparten i fjor fikk TM invitasjon til å delta ved en konsert ute på
Andenes i Vesterålen. På grunn av upassende tidspunkt måtte vi dessverre takke nei til invitasjonen.

På styremøte den 27. august søker leder Tore Sørensen om permisjon fravidere styredeltagelse, noe resten av styret bifaller. Jan Rickardsen har fungert som leder siden da.

Den 7. sept. sang vi atter en gang på torget i Tromsø for å markere
Sjømennenes minnedag. Vi deltok også i Elverhøy kirke og ved markeringene på kirkegården og ved Tromsø maritime skole. Senere samme dag deltok TM ved en konsert i Karmelittklosteret. En meget hektisk dag.

Etter ganske intens øving utover høsten, nærmet vi oss en travel periode for TM. Vi hadde ekstraøvelse sammen med Borgtun skolekorps, før vi den 6. des. trakk nesten fullt hus til julekonserten i Grønnåsen kirke.

Selv med få tilhørere hadde vi også en meget vellykket julekonsert i gamle ærverdige Brennsholmen kirke ute på Sommarøya. En hektisk førjulstid ble avsluttet med konsert i foajeen på UNN (Universitetssykehuset i Nordnorge) den 14.des.

TM har dessverre også i år mistet en sangerbror. Etter en tids sykdom gikk Sverre Holm bort den 28.jan.2015. TM deltok selvsagt ved  Sverres begravelse fra Elverhøy kirke, hvor vi sang «My Lord», «Vi synger titt» og «Lovsang».

På styremøte den 4.febr. ble det besluttet at fungerende leder Jan
Rickardsen skulle representere TM til årsmøtet i Trondhjem, 6.-8. mars 2015.

TM skal selvsagt også delta på distriktstevnet, som denne gang arrangeres for første gang i Bodø, 5.-7.juni.

Pr. dd har TM 23 aktive medlemmer. Vi ønsker alle sangerbrødre og søstre en fin vår og sommer.

Årsmøte, 25. febr. 2015 Allan Sørensen, sekr.

Tromsø Sangforening

Tromsø sangforening feirer sine 25 år i hele 2014. Året startet med deltakelse i Tromsø Proms på kulturhuset i januar. Deretter var det stor jubileumsfest i februar med høytidsstemte taler og heftig dansemusikk utover natten. Etter helgeseminar på Sommarøya i mai står nå selve jubileumskonserten for døra.

Trondheim Damekor

Trondheim Damekor deltok på konsert i Lademoen Kirke før jul. Dirigenten bidro med sitt hun også.
Sjekk her:


http://www.youtube.com/watch?v=6AwcGX8QENE

Sangkoret Viljen

Sangkoret Viljens 70 års jubileumskonsert ble avholdt 27.oktober på Eberg skole. Koret ble stiftet den 13.september i 1943 på en av byens største kvinnearbeidsplasser Trondheims Preservering, og het den gang T.P.S koret, men koret skiftet navn i 1951 til Sangkoret Viljen. Vi hadde en fin konsert med 3 kor som var med å feiret sammen med oss, gjestekorene var

Trondheim Damekor, Nidaroskvartetten og Jernbanebetjeningens sangforening og søskenparet Svein og Berit Helberg sang og spilte en låt av Åge Aleksandersen.

Viljen startet og avsluttet konserten under ledelse av vår dirigent Jan Tryman og våre gjestekor sang også  å var med på å gi oss en flott og variert jubileumskonsert.

Det ble satt utover bord og levende lys, så vi hadde gjort det fint til alle våre gjester.

Det var salg av kaffe og kaker, vi hadde også loddsalg med mange flotte premier.

Vi fikk også overlevert gaver fra gjestekorene og fra lederen i T.N.N sangerforbund.

Vi fikk mange hyggelige tilbakemelding fra våre gjester, de syntes at kvelden hadde vært helt topp.

 

Selve jubileumsfesten ble avviklet i Miljøhuset på Bromstad den 2.november.

Vår festkomite hadde dekket et flott festbord og bestilt et innholdsrikt koldtbord, men all drikken var medbragt. Det ble også kaffe og kaker som Petra i koret hadde bakt.

Det ble en allsangkveld uten like, da vi fant sanghefter i lokalet, sang vi oss igjennom en kjempe trivelig kveld. God mat, god drikke og vakker sang det kan ikke bli bedre.

 

Hilsen SangkoretViljen

Torill K Carlsen

sekr.

HP 20.11.13

 

Her er jubilanten

Kvinnekoret Sonare

Kvinnekoret Sonare avholdte sin jubileumskonsert 3.november på Byåsen Skole, Kulturbygget. Koret ble stiftet 7.november 1932 - altså var det 80 år vi feiret med konsert og fest. Mange hadde funnet veien til konsertlokalet og vi måtte sette ut ekstra stoler til publikum.  Trond Nilsen representerte NSF. 

Vår dirigent Benita Granum var som vanlig entusiastisk, energisk og elegant :-), pianisten vår Torje Olav Uggen gjorde jobben sin :-) og koret sang for full hals under ledelse og akkompagnement av de to. Vi fikk flotte tilbakemeldinger i etterkant av konserten.

Publikum var strålende fornøyde da de gikk hjem, det var vi også.

Festen ble avviklet på Kvilhaugen Gård.  En kjempetrivelig kveld, nydelig mat med dertil drikke, i hyggelig selskap. Eli Mølnå fikk 10 års utmerkelse fra koret, Grethe Myhre fikk overrakt 40 års merke fra NSF v/ Trond Nilsen,  samt 40 års utmerkelse fra koret.

Koret fikk foruten pengegaver fra NSF og TLNNSF, blomsterhilsen fra Trondheim Damekor, Ranheim Mannskor, og Sangkoret Viljen. Tromsø Sangforening sendte et hyggelig kort og æresmedlem Vera Rinnan overrakte koret en gave til felles nytelse.

Dagen var en 80-åring verdig :-)
21.11.12 HP
Jentan i aksjon

Nytt fra Tromsø Sangforening

Christiansand String Swing Ensemble med Tromsø Sangforening

Nytt fra Tromsø Kvinnekor

Hei sangervenner.

Nu er vi i gang med øvelser og nærmer oss med raske skritt mot jul, (det går fortere enn vi tror.) Juleprogrammene er vel for de fleste av oss fastsatt, men vi har vel litt blandet drops innimellom.
Vi (Tromsø Kvinnekor) øver på litt av hvert, for vi skal arrangere to kosekvelder på Seminaret og Sørtromsøya sykehjem i november, julekonserter i Karmelittklosteret og Elverhøy kirke i desember.
Det blir tøft, for vi har ny dirigent (Guro Nordgaren) som vi er uvant med og hun har lite dirigenterfaring, men vi skal greie det. På begge konsertene skal gutan (Tromsø Mannskor) være med.
Vi har hatt fem store runde dager blant damene i koret, to femti, to sytti og en syttifem, men ingen årsfest, så vi tar alle på en gang den 2 november og arrangerer medlemsjubileumsårsfest, som sekretæren vår så fint kalte det. Da blir det også utdeling av en 15 årsmedalje.

Så til Landskrona.
Ett flott stevne hvor vi fikk anledning til å synge på flere steder rundt om i byen og distriktet. Vi bodde på ett lite, men flott hotell (Krona) midt i byen, hvor betjeningen gikk hjem klokken ni om kvelden og vi var overlatt til oss selv. Gjett hva vi gjorde. Teltet hvor vi kunne møtes for å spise og høre på diverse konserter, var et bra tiltak, men det
kunne til tider være for mye støy, slik at vi ikke hørte hva som ble fremført på scenen. Derimot var det veldig koselig å sitte på uterestauranter og høre på korsang rundt omkring.
Vi hadde en flott tur, fint vær, masse godt humør og mange fine sangopplevelser.

Nu er det landssangerstevne i Trondheim som er neste stopp og vi gleder oss til det, etter all informasjon som er kommet derfra.            

Jorunn Nilsen
24.10.12 HP

Tromsø Sangforening hyller ELVIS

Tromsø Sangforening melder: Vårens Elviskonsert vel gjennomført.Tromsø Sangforening er meget godt fornøyd med vårens Elviskonsert. Fullt hus på Rica Ishavshotell hvor de måtte bære inn flere stoler til og med etter at konserten var i gang. På kulturhuset på Finnsnes var det ikke like stor kamp om plassene, men stemninga var på topp også her blant de fremmøtte. Våre egne solister, Hilde Venche Johansen og Line Lura, gjorde en strålende innsats. I tillegg ble vår gjesteartist fra USA, Linda Gail Lewis tatt meget godt i mot av publikum. Og endelig må vi berømme bandet for fremragende musikk og ikke minst Rune Bræck som tolket Elvis på en fremragende måte.

 ...så nå er koret klar for nye utfordringer....

*   BANDET:
*   Rune Bræck, gitar/vokal 
*   Robert Franzen, piano
*   Per Martin Grenlund, bass
*   Kim Karlsen, slagverk

Trondheim Damekor feiret 80 år

Søndag 18. mars gikk konserten vår av stabelen, det vi hadde jobba mot på vinteren både før og etter jul... En nydelig bukett med hvite sangroser og pastell-lilla skjerf sto og gjorde en formidabel jobb i nesten to timer.

Som dirigent må jeg innrømme at jeg var litt spent. De siste ukene hadde vært litt for spennende med flere runder sykdom hos medlemmene - det var jo vinter og det er den perfekte tiden for allskens basiller å boltre seg med sangstemmer...

Publikums reaksjon og skrytet etter konserten viste at dirigenten hadde lite å frykte. Jentene stilte opp og gjorde jobben sin, stolte på den sprettlusa som hoppet foran dem og bestemte takt, fart og volum... Kaffe- og kakesalg i pausen ga ikke mye rom for pause for jentene men trivselen sto høyt i taket under hele arrangementet.

At pianisten spilte med feber viser bare at man er proff når man er, dessuten er det da bare sjarmerende at han begynner på feil sang slik at halve koret begynte å synge den som sto i programmet mens resten forsøkte seg modig på den pianisten begynte med... Jeg klarte å rote litt selv jeg, da jeg glemte å spre de tre arkene jeg virkelig trenger for å holde jentene i takt-tømmene... men slike episoder gjør at vi slapper mer av og ikke tar oss selv høytidelig - selv det å tusle opp på korpallene fra begge sider uten å bry seg om å gå i verken takt eller tone mens dirigenten sang en åpningssang gjorde sitt til at vi var avslappet fra første sang.

Neste helg var det jubileumsmiddag.

 

Et av korets medlemmer, Eva Pettersen Bratvik, fikk Norsk Sangerforbunds plakett og medalje for 50 års medlemsskap, overrakt av Heidi.

Jubileumsfest.
Til et jubileum hører også med en fest. Den gikk av stabelen lørdag 24. mars på Lille Skansen.
Det ble servert 3-retters middag og kaffe. Festsanger ble sunget. Og så fikk sangerne en overraskelse.
Alle fikk hver sin dvd fra konserten som var tatt opp i sin helhet av korets mangeårige maskot, Svein Helberg.
Flere sangere skulle ha utmerkelser for lang og tro tjeneste i koret.
10 års medalje fikk: Bothild Loddgard, Elisabeth Møllergård og Randi Rian Solberg.
25 års medalje fikk: Ann-Torill Bremnes ( 2 år for sent) og Ingeborg Husby
Blomsterbukett for 50 års medlemsskap ble gitt til: Vigdis Kløv, Eva Pettersen Bratvik og Johanne Helberg

 

Et fint jubileum som vi markerte på en måte som vi vil leve lenge på.
Lagt inn 11.mai
 

 

Tromsø Sangforening - Seminarhelg i april

Helga 27.-29.april hadde Tromsø Sangforening ei minnerik øvingshelg på Sommarøy hotell.
Koret liker seg ute mot havgapet, noe som gir ekstra frisk pust og en dirrende stormfull klang i koret.
Sammen med Øyvind, vår faste dirigent, var Julie med som ekstra instruktør og læremester. Dette tospannet førte oss dypt inn i sangen og klangens hemmeligheter. Vi fikk også perfeksjonert noen av Elvislåtene vi skal fremføre på  konsertene den 15.-16.juni.
Ei lærerik og ”vannvittig” helg kan man si etter besøk i
badestamp og iskaldt Nordishav – av enkelte. Topp helg og topp hotell med topp servering.
Lagt inn 3.mai 2012
Humøret på topp etter ei flott øvingshelg. Dessverre var noen allerede dratt hjem når bildet ble tatt.